Referat fra Morgenmødet torsdag d. 30 maj 2024

 

Over 60 morgenfriske medlemmer mødtes på Skælskør Bibliotek og vores værter ”Skælskør Rytmiske Kor” var klar med morgenbord.

Første punkt var at byde velkommen til nye ansigter:

Britt Bauer – ny viceforstander på Julemærkehjemmet

Inger-Marie Schmidt – ny kunstner på Bruuns Hjørne

Kasper Sørig – Ny ejer af Hotel Postgaarden

Herefter sørgede vores værter for god opvarmning og morgensang til at sætte det hele i gang

Koret har 44 medlemmer som udover at mødes hver torsdag for at øve også afholder koncerter, arrangere KORTRÆF, Vilde Vestsjælland, deltager i arrangementer som at synge for ved juletræstænding og meget andet.

Nyt fra Formanden:

DM i enkeltstart cykling, som netop har været afviklet i Skælskør, blev en stor succes, og der var ros fra Dansk Cykelunion m.fl. for byens medvirken til arrangementet. De vil gerne komme igen.

Shopping Gavekortet kommer i en ny og mere sikker variant som sælges fra på mandag 3/6. De gamle kort, som allerede er udstedt, gælder naturligvis stadig, men fremover er der chip i som gør dem mere sikre. Butikker som f.eks. har Flat Pay terminal kan nu komme med som indløsningssted.

Ledige lokaler i byen er der ikke så mange af i øjeblikket, men der bliver snart et på Nytorv da Byens Blomster udvider og flytter butikken til Toldboden på havnepladsen. Så er der nogen, som kan bruge et flot butikslokale på Nytorv lige ved siden af Nytorvs Konditori med nyåbnet cafe, er det nu. Det må gerne være en butik, der kan bidrage med god kundestrøm og liv på torvet.

Fredag d. 31.5 går det løs med Drengerøvsaften – Et kæmpe arrangement som mange støtter op om og vi venter mange besøgende i byen.

I næste uge begynder sommeren og Svanetorvet bliver spærret for gennemkørsel, sandkasse og hinkerude er på vej, så det igen bliver muligt at hygge sig på pladsen.

Solskinspasset, vores populære børnebillet, bliver også solgt i år og er klar til skoleferien. Vil du være med, så kontakt Pia på pkj@skef.dk eller telefon 61566031.

Sommerens populære loppemarkeder begynder d. 22/6 med et børneloppemarked på Nytorv. I år fortsætter loppemarkederne helt frem til d. 31/8. Det er gratis at være med og man tilmelder sig via Skef.dk.

Børnenes Dag lørdag d. 3/8 har ZOO-tema i år, og bakkes op at børneloppemarked på havnepladsen.

Sensommeraften d. 30/8 – der er mange ting i støbeskeen bl.a. vil Magila sørger for lysoptog og gadeteater.

Udlejning af cykler sker hos Nytorvs Konditori, Hotel Kobæk Strand og snart også på Boeslunde Camping.

Butik Mille har fået ny ejer og vi sagde TAK til Yvonne, som efter 16 år med butik Mille har overdraget butikken til Signe. Der er afskedsreception i Butik Mille fredag 31/5 kl. 16-20. Yvonne har sat mange ting i gang i byen bl.a. både forårsmesse og sensommeraften. Vi ønsker hende al mulig held og lykke fremover. Signe gør klar til at åbne butikken igen d. 15 juni.

Forårsmessen havde 850 besøgende i år og mange positive tilbagemeldinger. Næste år er lagt i kalenderen nemlig d. 27 april 2025 – flyttet til april i håb om at kunne opsætte telt udenfor til cafe.

KultuNaut Bykontoret fortalte om det nye bogmærke/QR-kode, som er udgivet i stedet for familiefestival-brochuren. Derfor er det vigtigt at få oprettet sine events på Kultunaut – den linker Bykontoret ind til via hjemmesiden, så alle kan få indblik i alt, hvad der sker i Skælskør. Der er tidligere udsendt vejledning til KultuNaut til aktørerne, hvis nogen ikke har fået denne vejledning, må de gerne henvende sig til Bykontoret og selvfølgelig også for at få hjælp, hvis nødvendigt.

Jan`s Landhandel tilbød, at hvis nogen har varer, han kan hjælpe med at sælge, ligesom han f.eks. gør med juletræer I december, var det bare at sige til.

Per Skælskør Bymuseum fortalte, at det nu var lykkedes at få Skælskør Krucifikset fast udstillet i museet og inviterede alle til at komme d. 26. juni når museet åbner for sommersæsonen, for at se det.

Skælskør Boldklub Anders Kolding fortalte om boldklubbens 100 års jubilæum i år, og der er i den anledning mange arrangementer året igennem.

Mette Sparekassen Sjælland På tirsdag d. 4 juni er der infomøde om nyt byggeri af boliger på den gamle højskolegrund. EDC er sælger og Sparekassen vil gerne hjælpe med finansiering af projekter. Man tilmelder sig hos EDC og mødet foregår på Hotel Kobæk Strand kl. 17-20

Skælskør Børnefugleskydning Puk Hvistendal fortalte om sidste nye initiativ, som de har fået LAG-midler til – nemlig en skattejagt rundt i Skælskør. Der er udviklet en app og spillet består både af en kuvert med hemmelige beskeder i og app`en, som man bruger undervejs. Det kommer til salg i Bykontoret om ca. 2 uger og kan bruges af 4-5 personer (børn og voksne). Børnefugleskydningen afholdes traditionen tro uge 30 og bakkes op af SKEF med gratis morgenbord lørdag i uge 30.

Keramikfestival 10 juli – SKEF bakker op med shuttlebusser på dagen.

Højvandssikring – Anders Kolding fortalte kort om det afsluttende 3. møde som blev afholdt i går onsdag 29/5 og snart vil de mange gode forslag blive udstillet på havnen.

Næste møde er d. 27. juni kl. 8-9 på biblioteket hvor Sparekassen Sjælland er vært.

Seneste nyheder

Generalforsamling referat

Den nye bestyrelse samlet efter en fantastisk generalforsamling i de hyggelige rammer i Tjæreby Forsamlingshus. Tak for lækker mad og godt værtsskab Besøg af en

Læs mere »

Referat fra morgenmødet d.18 april

Morgenmøde 18. april Værtskabet for april måneds morgenmøde var lagt i hænderne på Skælskør Bevaringsforening, som var repræsenteret af Claus, Niels-Jørn og Michael. Spændende at

Læs mere »