Sammenhold skaber nye fællesskaber

Boeslunde er en af Vestsjællands meget aktive landsbyer, og her kender enhver borger stort set hinanden.

Samlingsstedet har i mange år været den lokale Dagligbrugs, og derfor ved alle også godt at det har været svært at drive stedet med et rentabelt overskud. Der føres en indædt lokal kamp for at holde fast i den lokale handel, og for 3 år siden trådte Stella til som ny uddeler her i den lukningstruede butik.

Bag hende står bl.a. Linda, som har været ansat her i snart 20 år, og som kender hver sjæl i Boeslunde. Hun ved hvem der skal giftes, og hvem der skal skilles, hvem der er født, og hvem der er begravet – og hvem der er syg, eller blevet frisk igen.

-Og så er hun sådan lidt af en kærlig skrapsak, som nærmest er blevet Dagligbrugsens personlige varemærke, griner Stella.

-Her er det det lokale sammenhold og det nære kendskab til kunderne, der driver værket, og Linda har været ret god til at sætte mig ind stort set hver eneste kundes vaner, når de handler her, siger Stella, og fortsætter:
Ofte ved vi jo hvad der rør sig blandt folk, før de selv gør det, griner hun.

Stella er sin rolle uhyggeligt bevidst:
-Det er knald eller fald for mit vedkommende, og jeg ville det lige så stærkt som Boeslundes beboere, så dette her bliver en kamp, vi skal kæmpe sammen, hvis det skal lykkes, og det er lige præcis sådan et pres, der får mig til at stå op om morgenen med fornyet kampgejst.
Og så har både Linda og Stella aftalt at de fra starten ville melde åbent og ærligt ud – både når det går skidt, og når der er lidt lys for enden af tunnelen, som lige nu, hvor tallene begynder at se bedre ud.

-Folk snakker jo alligevel, så derfor synes vi at det er vores pligt at dele vores resultater, og også vores bekymringer, for det skaber bare yderligere sammenhold mellem os og kunderne.

Linda har ved Gud i himlen heller ikke tabt kampgejsten – tvært imod, skruede hun op til fuld styrke, da Stella kom til.

-Hun er en fantastisk kæmper, og jeg ville sgu gå gennem ild og vand for hende, kommer det kærligt og med eftertryk på. Stella kvitterer omgående:
-Jeg kunne aldrig have klaret det uden Linda, siger hun.

Boeslunde ligger placeret stort set lige mellem Korsør og Skælskør, og i lang tid kom Brugsens brød fra Toms Bageri i Korsør, men nu har de drejet nøglen, og der gik ikke mange dage før Stella og Sabine fra Nytorvs konditori i Skælskør fik stablet en fed aftale på benene om levering af friskt brød. Samarbejdet med Skælskør Erhvervsforening er også blevet intensiveret, ligesom banken hedder Sparekassen Sjælland i Skælskør.

-Jeg tror bare at både vi og byens borgere føler en lidt tættere tilknytning til Skælskør – Det gælder både samarbejdet mellem deres og vores lokale erhvervsforeninger, som er meget tæt, og helt generelt, så trækker alt det liv, der er i Skælskør med de mange fantastiske arrangementer hen over sommeren, som mange af os er involveret i på forskellige plan, mener hun.

Om Dagligbrugsen i Boeslunde skal bestå fremover er stadig usikkert, men at der kæmpes i samlet flok fra såvel Stellas som kundernes side, er ingen i tvivl om, for det er stadig en del af de faste samtaleemner, når folk mødes ved disken.

-Vi har vendt et blad nu, og vi har troen på et det lykkes, siger Stella og slutter:
-Og den tro er vi fælles om her i Boeslunde.

Tekst & foto: Margit Knoblauch

Seneste nyheder

Mangler du arbejdskraft ?

Særlig jobmesse for opsagte medarbejdere på Danish Crown kan blive stedet, hvor du møde din næste medarbejder. Som du sikkert har læst i dagspressen, har

Læs mere »